2024. április 26. - Ervin

Társasági honlapokon vadászó bankok

Társasági honlapokon (is) vadásszák az orosz bankok nem fizető adósait az ezzel megbízott cégek mostanában. Oroszországban idén futott be hatalmas pályát néhány társasági honlap, köztük az Osztálytársak, a Kapcsolatban és Az én köröm, mára pedig sok milli
2007. december 29. szombat 18:28 - Hírextra
A honlapokon szereplő személyes adatok érdeklik az adósságbehajtó cégeket is. (Nem maffiatípusú, hanem tisztes vállalatokról van szó, amelyeket többek között a bankok bíznak meg adósaik megkeresésével.) A behajtók megismerkednek a keresett személlyel a társasági honlapon, s például elkérik mobiltelefonszámát, vagy személyes randevút beszélnek meg vele.

A honlapok felhasználói ugyan még nem panaszkodtak, de az üzemeltetők már tudnak esetekről, amikor a bankok adósait behajtó cégek náluk találták meg. Amint rájönnek, hogy valaki üzleti célokra használja a honlapot, azonnal kizárják - mondják.

Ám a behajtók minden törvényes lehetőséget kihasználnak, és végtére is a társasági honlapokon szereplő adatok nyilvánosak, vagyis bárki láthatja és felhasználhatja azokat - mondják.

A társasági honlapokon kívül is sok lehetőséggel élnek a behajtók: minden attól függ, milyen adatokat tudnak a keresett személyről, megkereshetik kedvenc éttermében is, ha tudják, hová jár.

A behajtóknak sok dolga akad Oroszországban: a bankok által nyújtott áruvásárlási és jelzáloghitelek összege két év alatt háromszorosára nőtt és elérte a 3000 milliárd rubelt. Hatvanmillió ember tartozik a pénzintézeteknek, miközben a teljes keresőképes lakosság létszáma 89 millió.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását