2024. április 28. - Valéria

Robotportré, szabadon bocsátás

A brit rendőrség rootportrét tett közzé vasárnap az egy hete brutálisan meggyilkolt két francia diák ügyében egy gyanúsított személyről, azt a fiatalembert viszont, akit szombaton vettek őrizetbe a borzalmas bűntett kapcsán, vasárnap délután szabadon bocs
2008. július 7. hétfő 07:22 - Hírextra

A két 23 éves biokémikus fiatalember egy diákcsere keretében érkezett a brit fővárosba május elején, genetikai kutatásokat folytattak. Megkötözött, összesen több száz késszúrás szabdalta holttestüket múlt vasárnap este találták meg az egyikük által bérelt lakásban, miután ott robbanás történt és tűz ütött ki. A környékbeliek egy férfit láttak futva távozni. A Scotland Yard negyven nyomozóját állította rá az ügyre.

Robert Bonomo, az egyik áldozat a szombatról vasárnapra virradó éjszaka éjfélkor beszélt franciaországi barátnőjével, ezt követően ismerőseik, rokonaik közül senki nem volt kapcsolatban a két fiatalemberrel, és senki nem látta őket élve. Bonomo szülei vasárnap drámai felhívást intéztek a gyilkosokhoz, felszólítva őket: adják fel magukat a rendőrségen, mert nem élhetnek örökre elrejtőzve, s mert talán maguk sem számítottak arra, ami végül megtörtént, s mert biztosra vehetik, hogy soha többé nem hagyják őket nyugton.

A rendőrség vasárnap újabb felhívásban szólította fel mindazokat, akik vasárnap valami gyanúsat vagy szokatlant észleltek a bűncselekmény helyszínének negyedében, jelentkezzenek. A robotportré szerint, amelyet a Scotland Yard kiadott arról a férfiról, akit a környékbeliek a lakást felgyújtó vasárnap esti robbanás után láttak, amint futva távozik, a gyanúsított fehér bőrű, 30 és 40 év közötti, inkább sovány, világos baseball sapkát viselt sötét felsőrésszel, kék farmert és fehér sportcipőt hordott.
A rendőrök vasárnap este a gyilkosság színhelyének környékén kívánják személyesen megkeresni a járókelőket, abból kiindulva, hogy lehetnek olyanok, akiknek vasárnapi rutinjukhoz tartozik a környéken tett séta, és láthattak vagy hallhattak valamit, ami fontos lehet.

A halálra szurkált francia diákok horrortörténete a hétvégén is a brit lapok egyik vezető témája volt, a The Independent rendőrségi forrásra hivatkozva azt írta, hogy feltehetően legalább két gyilkos volt. Egy tanú látta, hogy közvetlenül a robbanás előtt a két fiatalember földszinti lakásának egyik ablakán két férfi dörömbölt.

A The Observer a maga részéről azt írta, hogy a rendőrség nem zárja ki további őrizetbe vételek lehetőségét, és feltételezi: összefügg a gyilkossággal, hogy hat nappal korábban betörtek a lakásba. A The Independent szerint a betörők ujjlenyomatát megtalálták a rendőrök.
A News of the World azt írta, hogy a lakás közelében véres ruhadarabokat találtak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását