2024. május 5. - Györgyi

Szisztematikus erdőrablás

Törvénymódosítást szorgalmaz a magyarországi erdők védelme érdekében a Kis- és Középbirtokosok Egyesülete - írta a szombati Magyar Hírlap. Eddig több száz hektár erdőt raboltak ki fatolvajok az ország különböző területein az idei télen, nagy károkat okozv
2007. december 29. szombat 07:57 - Hírextra
A Kis- és Középbirtokosok Érdekvédelmi Egyesülete szerint azonnali törvénymódosításra van szükség a magántulajdon védelmében. Mint állítják, Magyarországon jelenleg megélhetési bűnözőként kezelik a fatolvajokat, és futni hagyják őket, miközben jogosulatlan fakitermelés miatt minden további nélkül bírságot róhatnak ki az eleve megkárosított erdőbirtokosokra - olvasható a cikkben.

Az erdőtulajdonosok fokozottan hátrányos helyzetben vannak, mert országszerte megállíthatatlanul folyik az erdők kirablása. Németh Attila, a Kis- és Középbirtokosok Érdekvédelmi Egyesületének elnöke szerint eredményes rendőri intézkedésről még nem hallottak. Állítólag mindaddig nem számíthatnak nagyobb szigorra, míg megélhetési bűncselekménynek tekintik hazánkban a falopást.

Az elnök szerint mindeközben az önkormányzatok könyörtelenül megfizettetik a földtulajdonosokkal a mezőőri járulékot, amely egy közepes birtoknagyságnál komoly összegre rúghat (ennek mértéke általában 600-700 forint hektáronként), a mezőőrség mégis képtelen megvédeni az erdőt.

"Ami napjainkban történik az erdőkkel, az a kormány általános leépítési tevékenységének az egyik szomorú következménye" – állítja a lapnak nyilatkozva a parlament mezőgazdasági bizottságának elnöke, Font Sándor (Fidesz). Szerinte a Gyurcsány-csomag következménye nemcsak a gáz és villanyáram drasztikus drágulásán és az életszínvonal romlásán érhető tetten, hanem azon is, hogy szociális válságba kerültek az emberek.

A kormány jelentősen csökkentette a természetvédelmi és mezőőrök támogatását is, pedig ők azok, akik meggátolhatnák a falopást - tette hozzá Font Sándor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását