2024. május 2. - Zsigmond

Jövőre lesz győztese a kormányzati negyed pályázatának

Január 16-ára halasztották a kormányzati negyed megépítésére és üzemeltetésére kiírt közbeszerzési eljárás eredményhirdetését - tudatta a Független Hírügynökséggel a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) szombaton. Eredetileg szombaton tervezték az eredmény
2007. december 29. szombat 11:33 - Hírextra
Két konzorcium adott be ajánlatot: a KÉSZ Közép-Európai Építő Kft. és az Europolis Real Estate Management Kft. alkotta csoport, továbbá a Wallis Ingatlanfejlesztő Zrt., a Strabag AG és a WPR Sec Ingatlanfejlesztő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. konzorciuma.

A kormányzati negyednek 2009. végére kellene elkészülnie a nyertes beruházásában, a következő 25 évben pedig az épületegyüttes teljes üzemeltetését is a tenderen győztesnek kell elvégeznie.

Az országgyűlés 142,5 milliárd forintban maximálta a 25 évre szóló bérleti díj összegét, de az úgynevezett versenypárbeszédes közbeszerzés révén a kiíró KVI abban bízott, hogy a végső összeg ennél alacsonyabb lesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását