2024. május 5. - Györgyi

Rendelet a tankönyvekről

Január 1-jétől lép életbe a tankönyvvé nyilvánítás új rendje, a tankönyvtámogatásról és iskolai tankönyvellátásról szóló rendelet, az érettségi vizsgák módosítása, s változik a kerettantervek kiadása és jóváhagyása.
2007. december 28. péntek 07:08 - Hírextra
A tankönyvvé nyilvánítás, a tankönyvtámogatás, valamint az iskolai tankönyvellátás rendjéről szóló rendelet keretében a módosítás szabályozza a tankönyvvé nyilvánítás feltételeit. Az ellenőrzés biztosítása érdekében törekszik a monitoring-, az informatikai és a belső kontrollrendszer teljes körű kiépítésére, elősegíti a tankönyvrendeléssel kapcsolatos költségvetést megalapozó statisztikák biztosítását.

A módosítás érinti az elsős olvasókönyvek (az ábécés könyvek) egyes bírálati szempontjait is.
Az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról szóló módosítás a működés közben felmerülő vizsgaszervezési, technikai és adminisztrációs akadályok elhárítását célozza.

Változik a kerettantervek kiadásának és jóváhagyásának rendjéről, valamint egyes oktatási jogszabályok módosításáról szóló rendelet: a változások a Nat alapján benyújtható kerettantervek szabályait érintik, valamint a rendelet szabályozza az oktatási program (pedagógiai rendszer) kerettantervének akkreditációját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását