2024. április 29. - Péter

Hirtelen megnő a rendőri állomány

A Határőrségtől 563-an kerülnek át januártól a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság állományába, amely 1.676 fővel kezdi meg az újévi feladatok teljesítését - mondta év végi sajtótájékoztatóján a megyei rendőrfőkapitány pénteken Győrött.
2007. december 28. péntek 16:49 - Hírextra

Szabadfi Árpád dandártábornok hangsúlyozta: felkészültek a határőrök fogadására, a határőrség integrációjára. "Az ott dolgozó kollégák legtöbbjét sikerült megmenteni a szakmának, sikerült elfogadtatni velük új beosztásukat" - fogalmazott. A főkapitány hozzátette: arra kérte a rendőri vezetőket, hogy messzemenő empátiával fogadják azokat a határőröket, akik tapasztalataikat a továbbiakban a rendőrségnél kamatoztatják.

A rendőrségi szervezet új egységeiről elmondta: a megyei főkapitányságon kezdi meg működését az újévtől a bevetési szolgálat. A határőrök döntő többsége a városi kapitányságok határrendészeti és közbiztonsági osztályán teljesít majd szolgálatot. Ezeknek az osztályoknak a vezetőit határőrök közül választották ki. "Arra törekedtünk, hogy a szakmaiság ne sérüljön, és a szakmai értékeket át lehessen menteni a rendőrség munkájához" - mondta.

A magyar-osztrák és a magyar-szlovák határszakaszon a mélységi ellenőrzéshez és a határtérség közbiztonsági ellenőrzéséhez a megfelelő létszám biztosított - szögezte le a főkapitány. A mélységi ellenőrzés keretében oldják meg a közutak, a zöldhatár, a határ menti települések kontrollját, az embercsempészek felderítésére pedig célirányos járőrellenőrzést végeznek - közölte.

A határőröknek ugyanolyan jogosítványaik lesznek, mint a rendőröknek, a speciális rendőri feladatokra kiképzést kapnak. Kezdetben a határőrök közterületen rendőri jellegű feladatot egyedül nem fognak végezni, tapasztalt rendőrökkel együtt osztják be őket.

Ami a külsődleges jegyeket illeti: a határőrök január 1-jével megkapják rendőrigazolványukat és a rendőri karjelzéseket. Ahol lehet, lecserélik a járműveken a Határőrség feliratot Police-ra, az autókat azonban nem festik át.

Az autópálya alosztály januártól visszakerül a megyei főkapitánysághoz. Szabadfi Árpád rámutatott: amikor az alosztályt a központi autópálya-rendőrségnek átadták, bűncselekmények szempontjából tiszta volt a pálya. Ma ez nem mondható el, elszaporodtak a trükkös lopások, és rablások is előfordultak. Felszámolásukra több akciót fognak végrehajtani a Győr megyei pályaszakaszon - mondta a főkapitány.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását