2024. május 5. - Györgyi

Évértékelő

Az idén csökkentek az adminisztrációs terhek a közoktatási információs rendszerben - többek között ezt tartalmazza az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) év végi összegzése, amelyet a tárca sajtóosztálya pénteken juttatott el az MTI-nek.
2007. december 28. péntek 19:07 - Hírextra

Az OKM összegzése szerint "egy jobban ellenőrizhető, költséghatékonyabb rendszer érdekében teljes felülvizsgálat alatt áll a diákigazolvány igénylési rendszere".

Bővültek a fenntartói és munkáltatói jogosítványok a kéthónapos tanítási időkeret teljesítésébe beszámítható tevékenységek meghatározásával. 2007. szeptember 1-jétől megszűnt a külön díjazás nélkül - munkaköri feladatként - ellátandó heti 2 óra egyéni, szabadidős és tanórán kívüli foglalkozás elrendelésének lehetősége - közölte a szaktárca sajtóosztálya.

2007. szeptember 1-jétől változott a pedagógusok heti kötelező óraszáma: a változás legfeljebb heti két óra, de van olyan pedagógus-munkakör, ahol heti egy óra, illetőleg ahol nem történt változás - olvasható a közleményben.

A sajátos nevelési igényű tanulók nevelését, oktatását ellátó intézmények fenntartói a képzéshez szükséges eszközök beszerzéséhez 613 millió forintos támogatásban részesültek. Az idei középszintű érettségi vizsgák lebonyolításához 856 intézmény kapott támogatást.

A Nemzeti Fejlesztési Terv közoktatás-fejlesztési programjai a terveknek megfelelően közelednek a program 2008. márciusi zárásához; jelenleg a programok értékelése és hatásvizsgálata zajlik - közölte az Oktatási és Kulturális Minisztérium.

"Az általános támogatásokon túl a költségvetési törvény a nemzeti és etnikai kisebbségi oktatás feladataira 1,1 milliárd forint kiegészítő támogatást biztosított. 28 anyanyelvű és kétnyelvű iskola fenntartója 572 millió forint további működési támogatásban részesült. Az 1.100 fő alatti településen működő nemzetiségi óvodák és nyelvoktató általános iskolák gyermekenként további 35 ezer forint működési támogatásra voltak jogosultak ebből forrásból" - zárul a közlemény.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását