2024. április 29. - Péter

A szülők jobban aggódnak az iskola, mint a szex miatt

A brit szülők jobban bíznak gyermekeik ítélőképességében, ha a szüzességük elvesztéséről van szó, mintha az iskola befejezéséről.
2007. december 28. péntek 19:05 - Hírextra

Az Edge oktatási alapítvány megbízásából készült felmérés szerint a szülők 46 százaléka bízik gyermekei döntésében, hogy mikor kezdjék meg szexuális életüket. Ezzel szemben csak 41 százalékuk bízná csemetéire, hogy mikor hagyják ott az iskolapadot a munka vagy szaktanfolyamok kedvéért.

A gyerekek tanulási lehetőségei miatt érzett szembeötlő aggodalom ellenére mindössze a szülők negyede gondolja úgy, hogy eleget tud a képzési lehetőségekről, egyharmaduk azt válaszolta, képtelen nyíltan beszélni gyerekével terveiről.

A szülők leginkább ügyvédként, orvosként vagy tudósként látnák csemetéiket, de elismerik, hogy utódjaik inkább webdesign, a divat és a vállalkozások világában szeretnének állást kapni.

Garry Hawkes, az Edge elnöke szerint a felmérés aggasztó kommunikációs törésre mutatott rá. A felmérést értékelve Donna Dawson magatartáskutató pszichológus elmondta: "a fiataloknak érezniük kell, hogy mindenről nyíltan beszélhetnek szüleikkel. Szexuális választásaikon át pályaválasztásukig. A szülőknek pedig készen kell állniuk, hogy elfogadják gyerekeik nézeteit, és komolyan vegyék véleményüket. Még akkor is, ha azok szembe mennek a hagyományokkal."

Az online felmérést végző ComRes közvélemény-kutató cég 5271, 11-15 év közötti gyermek szüleit kérdezte ki.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását