2024. április 26. - Ervin

Maradhat a sajtószabadság!

Az olimpia után is hatályban maradhat az új szabályozás, amely megkönnyíti a külföldi tudósítók munkáját a pekingi olimpiai játékok alatt - közölte a kínai információs miniszter csütörtökön. A szabályokat idén január 1-jén vezették be, a jövő évi pekingi
2007. december 27. csütörtök 11:03 - Hírextra
A miniszter szerint nem kell visszatérni majd a régi szabályozáshoz, ha az új jól működik. "Ha ez Kína érdeke és a nemzetközi közösség így többet tudhat a kommunista országról, akkor semmi értelme változtatni egy jó politikán" - mondta a politikus. A szabályozás első 12 hónapját pozitívan értékelte a tárcavezető.

Az új rend szerint a külföldi újságíróknak nem kell engedélyt kérniük a kormánytól, hogy interjúkat készíthessenek. Tudósíthatnak továbbá más városból, mint ahova eredetileg bejelentették őket. Ehhez eddig külön engedély kellett a városi hatóságoktól.

Több külföldi jogvédő csoport azonban azt állítja, hogy a külföldi újságírók munkáját számtalan módon nehezítik, például zaklatják és letartóztatják őket. Azt is bírálják, hogy a kínai média továbbra is a kormány szigorú ellenőrzése alatt van.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását