2024. április 24. - György

Kedvezőtlen az adórendszer

Egy friss nemzetközi felmérés szerint Ciprus, Írország és Svájc adórendszerét ítélik a legkedvezőbbnek az Európában tevékenykedő multik. A KPMG tanácsadó cég nagyvállalati adószakemberek véleményét összesítette.
2007. december 27. csütörtök 08:53 - Hírextra

A három ország azzal érdemelte ki a megtisztelő címet, hogy a megkérdezettek szerint ezekben az adószabályokat következetesen értelmezik, azok hosszú távon kiszámíthatók, és viszonylag alacsony a társaságiadó-ráta. A lista alján szereplő Cseh-, Görögországban és Romániában viszont számtalan részből álló, bonyolult és gyakran változó szabályok keserítik meg a cégek életét. Magyarország a felmérésben a középmezőnyben végzett, térségünk országai közül elmaradva Szlovákia és Bulgária mögött, ám megelőzve Európa négy legnagyobb gazdaságát, a németet, az olaszt, a franciát és a britet.

Európai szinten az adószabályok nagy számát tartják az adózás legproblémásabb területének a vállalatok. Igaz, óriásiak a különbségek: Ciprus esetében a megkérdezettek mindegyike a vonzerőt erősítő tényezők közé sorolta a kisszámú adószabályt, Romániában viszont minden válaszadó túlságosan nagynak ítélte azok számát. Magyarország is viszonylag rosszul szerepelt ezen a területen: csak a megkérdezettek 30 százaléka elégedett a hazai adószabályok mennyiségével.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását