2024. április 19. - Emma

Ingatlanadó és a szorzók

Van-e és hány északra néző ablaka, földúton vagy szilárd burkolaton át közelíthető-e meg, tíz éven belül épült-e vagy harminc évnél régebben, mikor volt teljes körű felújítás; ezek azok a szempontok, amelyek még az azonos árú otthonok esetében is akár töb
2007. december 27. csütörtök 08:35 - Hírextra
A lap összeállításából kiderül, hogy az sem mindegy, hány szobás a lakás. Rosszabbul jár majd például adó szempontjából az, aki a harmadik emeleten lakik egy liftes házban, mint aki az elsőn egy lift nélküliben, ám nincs különbség abban, hogy valaki a nyolcadikon vagy a másodikon birtokol ingatlant - olvasható a cikkben, amely rámutat arra, hogy csak valamennyi szorzó figyelembevételét követően alakul ki a végleges adóalap.

Az egyik legfontosabb szempont az építmény kora: a tíz évnél fiatalabb épületek esetén ugyanis 1, 15-tel kell megszorozni a kalkulált összeget. Az építményadó szabályozása ugyanakkor nem ösztönzi a tulajdonosokat a teljes felújításra, hiszen aki ezt tíz éven belül megtette, annak tíz százalékkal magasabb lesz az adóalapja.

Számít ezenkívül az is, hogy milyen anyagból épült a ház: jobban jár az, aki panelben lakik, mint akinek téglából épült az otthona - olvasható a Népszava összeállításában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását