2024. május 5. - Györgyi

Fertőző agyhártyagyulladás Olaszországban

Riadót fújtak az olasz egészségügyi hatóságok: fertőző agyhártyagyulladásban többen meghaltak, tömeges oltást rendeltek el. A betegség miatt Veneto tartományban 30 ezer, 15 és 29 év közötti fiatalnak kell védőoltást kapnia. Az intézkedéseket azt követően
2007. december 27. csütörtök 15:11 - Hírextra
"Ellenőrzésünk alatt tartjuk a helyzetet, nem áll fenn járvány veszélye" - jelentette ki Livia Turco olasz egészségügyi miniszter. Trevisóban az elmúlt napok során hárman haltak meg a betegségben, az áldozatok egy szórakozóhelyen fertőződtek meg. A lokálban néhány poháron pneumococcus baktériumok nyomaira bukkantak, amelyek cseppfertőzéssel, a nyálon keresztül fertőznek.

A pneumococcus fertőzések időseknél, krónikus betegeknél, illetve kisgyermekeknél súlyosabb következményekkel is járhatnak: az agyhártyagyulladás mellett szepszis, tüdőgyulladás, és középfülgyulladás is kialakulhat.

Olaszországban évente mintegy 800 agyhártyagyulladásos megbetegedést jelentenek, az esetek hat százaléka végződik halállal. Tavaly 15-en vesztették életüket a betegségben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását