2024. április 30. - Katalin, Kitti

Egyedül az MDF nem ért egyet Sólyommal

A Magyar Demokrata Fórum nem ért egyet Sólyom László köztársasági elnök döntésével, mert a törvény Országgyűlés elé való visszaküldésével az államfő sajnos lemondott arról a jogáról, hogy az Alkotmánybírósághoz forduljon, holott éppen az ő általa kifejtet
2007. december 27. csütörtök 15:37 - Hírextra
Ezért a törvényt normakontrollra az Alkotmánybíróság elé kellett volna küldeni. A szakmai és alkotmányossági szempontból is aggályos törvény kapcsán az MDF álláspontja változatlan, ezért annak elfogadása esetén az Alkotmánybírósághoz fordul.

A Magyar Demokrata Fórum nem ért egyet Sólyom László köztársasági elnök döntésével, amelynek értelmében a szakmai és alkotmányossági szempontból több ponton is kifogásolható törvényt az államfő megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek. Borítékolható, hogy a törvény parlament elé való visszaküldését követően a kormánypárti többség az első adandó alkalommal - a hibák érdemi korrigálása nélkül – ismét megszavazza azt.

Az elmúlt hónapokban az MDF számtalanszor felhívta a figyelmet az egészségügyi reformtervezet hibáira, hiányosságaira, a kormányzat mégis makacsul ragaszkodott az elképzeléseihez. Az MDF-frakció nemet mondott az év utolsó parlamenti ülésnapján különösen erőteljes szakmai és társadalmi ellenállás közepette elfogadott törvényre. Az elmúlt héten levélben fordultam Sólyom Lászlóhoz, amelyben arra kértem a köztársasági elnököt: éljen alkotmányos jogosítványaival, és kérjen normakontrollt az Alkotmánybíróságtól.

A hibás és megalapozatlan törvény kapcsán már sokan és sokszor kifejtették alkotmányossági aggályaikat. Az államfő fenntartásai alátámasztják a törvény alkotmányellenes voltát, ezért a Magyar Demokrata Fórum határozott álláspontja szerint a törvényt az Országgyűlés helyett az Alkotmánybíróság elé kellett volna küldeni. A szakmai és alkotmányossági szempontból is hibás törvény kapcsán az MDF álláspontja változatlan, ezért annak elfogadása esetén az Alkotmánybírósághoz fordul.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását