2024. március 29. - Auguszta

Dupla franciaágy méretű képernyő

Életnagyságban láthatók az emberi alakok a világ legnagyobb plazmaképernyőjén, amelyet a Matsushita japán cég fejlesztett ki televíziózás céljára.
2007. december 27. csütörtök 07:29 - Hírextra
A 150 collos óriásképernyő nagyobb, mint két franciaágy: 2 x 3,5 méteres. Az eddigi plazmarekordot 103 collos képernyőval ugyancsak a Matsushita tartja, amely Panasonic márkanéven forgalmazza termékeit. A legnagyobb - 108 collos - képernyőjű LCD-tévé rekordját a Sharp cég állította fel.

A világ legnagyobb plazmatévéjét januárban, egy Egyesült Államok-beli nemzetközi elektronikai vásáron mutatja be a cég. Az árusítás 2009 májusától várható, amikorra megkezdi működését a világ legnagyobb plazmapanelgyára Amagaszaki japán városban.

A plazmagigász jóval többe fog kerülni, mint a jelenlegi rekorder készülék, a 103 collos képernyő, amelyet 600 ezer jen (923 ezer forint) körüli áron forgalmaznak.

A Matsushista annak ellenére fejleszti tovább a plazmatévét, hogy a technológiák versenyében az LCD látszik felülkerekedni: a Funai például idén felhagyott a plazmatévék gyártásával, a Pioneer pedig októberben elállt egy új plazmatévégyár felépítésétől, s inkább a Matsushitától vásárol LCD-paneleket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását