2024. május 4. - Mónika, Flórián

Záptojással a Hummer ellen

A globalizáció ellenfelei egy Hummert dobálnak meg záptojással és rohadt paradicsommal a luxus és a fogyasztói társadalom elleni tüntetésükön csütörtökön Szentpétervárott, a második legnagyobb orosz városban.
2007. december 26. szerda 18:12 - Hírextra

A Peter Antiglobaliszt elnevezésű szervezet képviselői szerdán elmondták, hogy a közeljövőben több tiltakozó akciót is szerveznek, mivel úgy ítélik meg: noha a tévében látható és egyéb reklámok folyton arról győzködik az embereket, hogy bizonyos tárgyak megvásárlása a legfontosabb az életben, a fényűzés valójában hamis érték, amely elhomályosítja a modern társadalom látását.

A tiltakozó akciók egyike lesz a szentpétervári Pionyerszakaja téren csütörtökön tartandó megmozdulás.

Mint a szervezet képviselője elmondta, a téren rendszeresen parkol egy Hummer terepjáró. Megkeresték a tulajdonosát, s nem csupán arra tudták rábeszélni, hogy engedje a méregdrága autót megdobálni záptojással és rohadt paradicsomokkal, hanem beleegyezett, hogy eladja a kocsit és az árát egy gyermekotthonnak adományozza.

A Hummer H3 értéke egy moszkvai autókereskedő szerint mintegy 9 millió forint.

Akcióiktól a szervezők azt várják, hogy fel tudják velük hívni a közvélemény figyelmét ügyükre. Hogy a Hummer gazdája mit vár tőle, azt nem tudni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását