2024. április 16. - Csongor

Megújul a Stephansdom

Rövidesen újabb ausztriai műemlék ragyog majd új fényben: a következő tíz év alatt teljesen megtisztítják és felújítják a bécsi Stephansdom külső homlokzatát. A legkevesebb húsz millió euróra rúgó költséget egyenlő arányban az osztrák állam, Bécs városa é
2007. december 26. szerda 13:12 - Hírextra

A felújítási munkálatok már el is kezdődtek. A dóm nyugati homlokzatának felújítása a tervek szerint négy évet vesz igénybe. A szélnek és az időjárás viszontagságainak kitett alakokat eltávolítják, egy műteremben alaposan letisztítják és restaurálják. A nyugati homlokzaton egyúttal kicserélik a XII. és a XIII. századból fennmaradt köveket. A toronysisakot szintén megszabadítják a káros lerakodásoktól, a kettős sassal és kereszttel ékesített, aranyozott gömböket fémtechnikával restaurálják, és újra bearanyozzák. Sor kerül a tér, a Stephansplatz felújítására és megszépítésére is.

Toni Faber, a dóm plébánosa szerint azonban "a megújulásnak nemcsak külsőnek kell lennie, hanem a Stephansdomnak ismét át kell vennie eredeti feladatát: Ausztria szellemi központjának kell lennie."

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását