2024. április 28. - Valéria

2008 legyen a tolerancia éve

A 2008-as esztendő legyen a tolerancia éve, mivel a szavakban és tettekben megnyilvánuló erőszak megmérgezi a társadalmi együttélést, ami a bíróságok számára is egyre komolyabb kihívást jelent - mondta Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság (LB) elnöke az e
2007. december 26. szerda 10:08 - Hírextra

Hozzátette: a növekvő ügymennyiség mellett az indulatos és nem ritkán agresszív ügyfelek okoznak fokozódó gondot a bírák számára.

Lomnici Zoltán az év legnagyobb eredményének azt nevezte, hogy a bíróságok megőrizték függetlenségüket és semlegességüket. Utalt rá, hogy Sólyom László köztársasági elnök is azt mondta november végén az LB ünnepi teljes ülésén, hogy a bíróságok függetlenségéhez nem férhet kétség, mert a lehetséges legnagyobb szervezeti függetlenséget harcolták ki maguknak.

Hasonló következtetést vont le az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet egy tanulmánya, valamint egy, az ügyvédek körében készített felmérés eredménye is - tette hozzá.

Kitért arra, hogy januárban, a statisztikai adatok elemzését követően derül ki: megáll-e az a negatív tendencia, amely a bírói létszám változatlanságával párhuzamosan az ügymennyiség drámai emelkedését jelentette. Hozzátette ugyanakkor, hogy a félévi ügyszámstatisztika a további növekedést vetíti elő.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását