2024. május 3. - Tímea, Irma

Az átlag izraeli nem engedné szabadon a palesztin merénylőket

Az izraeliek kétharmada ellenzi, hogy olyan palesztinokat engedjenek szabadon cserébe egy izraeli katonáért, akiknek közük volt merényletekhez. Egy kedden közzétett fölmérés szerint a megkérdezettek mindössze 33 százaléka támogatja a kezdeményezést. Gilad
2007. december 25. kedd 09:47 - Hírextra
Azóta tartják fogva az izraeli katonát. Tel-Avivban egy minisztériumi bizottság ugyanis annak a lehetőségét kezdte vizsgálni, hogy egyszerűsítsen-e a feltételeken, amelyek alapján rabokat bocsátanak szabadon, köztük olyanokat, akik kezéhez vér tapad.

A fölmérés szerint egyébként az izraeliek 59 százaléka ellenzi a Hamasszal az időszakos tűzszünetet. Az ország megosztott abban a kérdésben: vajon szükséges-e vagy sem, hogy hadsereg átfogó akciót indítson a Gáza övezetben, hogy véget vessen a palesztinok rakéta és gránát támadásainak. A megkérdezettek 46 százaléka támogatna egy ilyen lépést, 45 százalék viszont ellenzi azt.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását