2024. május 12. - Pongrác

Knutból filmsztár lesz

A berlini állatkert alig több mint egyéves jegesmedvéje filmsztár lesz. A Knutról készült filmet jövőre, húsvét előtt kezdik vetíteni Németországban. A dokumentarista és fiktív elemeket is tartalmazó alkotásban a berlini jegesmedvén kívül szerepet kap egy
2007. december 24. hétfő 12:32 - Hírextra
A film a "Knut és barátai" címet kapta, a publikum pedig március 6-tól válthat rá jegyet Németországban.

Michael Johnson rendező és csapata a film utómunkálatait végzi a következő hetekben Berlinben. A premier egybe esik Knut egy évvel korábbi bemutatkozásával. A bocsot 2007 márciusában láthatta először a berlini állatkert publikuma. Idén eddig 3 millióan keresték fel az 1844-ben megnyitott parkot. 2,5 millióan kifejezetten a kis jegesmedve miatt váltottak jegyet. Az immáron 120 kilós, kamaszodó Knut 2008-ban várhatóan másik németországi állatkertbe költözik, mert jelenlegi otthonát már kezdi kinőni.

Knut azután keltette fel a világ figyelmét, hogy egy állatvédő azt javasolta: altassák el a medvebocsot, akit testvérével együtt elhagyott az anyjuk. A másik bocs elpusztult, ekkor a berlini állatkert úgy döntött, hogy Knutot megmenti. A macit márciusban mutatták be a nagyközönségnek: négyszáz újságíró jelent meg, hogy az eseményről tudósítson, világsztárrá téve az állatot. Knut még a Vanity Fair című magazin német kiadásának a címlapjára is felkerült: a címlapfotót a legendás fényképész, Annie Leibovitz készítette.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását