2024. április 28. - Valéria

Bravúros testvérmentés

Égő lakásukból mentette ki nyolchónapos húgát egy négyéves kisfiú a kelet-ukrajnai Krivoj Rogban, bátor tettéért életmentő kitüntetést kap.
2008. december 22. hétfő 20:37 - Hírextra
Gyenyisz Gupalov a gyerekkocsiban alvó, Vita nevű húgával maradt a lakásban, miután kamasz bátyja iskolába, a szülei pedig bevásárolni indultak. A kisfiú a kocsit maga mellé állítva a számítógép elé ült rajzfilmet nézni, s mivel megéhezett, kiszaladt a konyhába. Ezalatt rövidzárlat keletkezett a számítógép tápzsinórjának fali csatlakozóaljzatában, amitől tüzet fogott a tapéta, majd a faliszőnyeg - írta hétfőn a Komszomolszkaja Pravda című napilap ukrajnai változatásnak online kiadása.

A cikk szerint a fojtogató füstöt észlelve Gyenyisz visszarohant a szobába, ahol a gyorsan terjedő tűztől már égtek a gyerekkocsi melletti bútorok. Ő azonban nem vesztette el a lélekjelenlétét, betakarta a kishúgát, gyorsan felöltözött, és a bejárati ajtót kinyitva kitolta a nála jóval magasabb gyerekkocsit a lépcsőházba. Ott segítségért kiabált a szomszédoknak, akik értesítették a tűzoltókat.

A négyéves kisfiút bátorságáért életmentő kitüntetésre terjesztette fel a Dnyepropetrovsz megyei rendkívüli helyzetek főosztálya. Gyenyisz Gupalov lesz Krivoj Rog történetének legfiatalabb életmentője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását