2024. április 19. - Emma

Szorgalmasabbak a katolikusok Angliában

A katolikusok vették át a legaktívabb keresztény vallási közösség szerepét az anglikánoktól Nagy-Britanniában - derült ki a Christian Research (keresztény kutatás) kutatóintézet legfrissebb adataiból. A reformáció után több mint 400 évvel az anglikán egyh
2007. december 23. vasárnap 17:25 - Hírextra
2006-ban közel 862 ezer katolikus látogatta a vasárnapi miséket, míg az anglikán istentiszteletekre mindössze 852 ezren jártak rendszeresen - állapította meg 37 ezer templom felmérése után a Christian Research. A vasárnapi templomlátogatások száma különösen erősen visszaesett 1994 óta, amikor bevezették a boltok vasárnapi nyitva tartását.

Az anglikán egyház híveinek száma 2000 óta 20 százalékkal csökkent, ezért a hitgyakorlat új formáit próbálják bevezetni, például lelkészeket küldenek az éjszakai klubokba, beindítottak egy uszályon egy mozgó templomot és interneten is szerveznek gyülekezeteket.

Az anglikán egyház visszaszorulásáról szóló hírt egy nappal azután tették közzé, hogy Tony Blair volt brit miniszterelnök áttért felesége katolikus hitére.

Statisztikai adatok szerint 25 millió brit vallja anglikánnak magát, míg a szigetországban mindössze 4,2 millió katolikust tartanak nyilván.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását