2024. április 26. - Ervin

Moszkvai rémdráma

Egy Válja Iszajeva nevű 11 éves moszkvai kislány mintegy három éve gyereket hozott a világra, s Oroszország legifjabb anyukájaként felkeltette a sajtó kitartó érdeklődését.
2007. december 23. vasárnap 09:14 - Hírextra
Előzőleg a nagymama, aki Valját neveli, befogadott a kis lakásba albérletbe egy illegális bevándorló fiút, bizonyos Habib Patahonovot, aki 14 évesnek mondta magát, de akiről később kiderült, hogy akkor 18 körül járt.

Habib a kiskorú Válja megrontása miatt bíróság elé került, de a máskor oly szigorú bírák ezúttal lágyszívűek voltak: Habibot mindössze három év feltételes szabadságvesztésre ítélték, s visszaengedték a "családba", úgymond azért, hogy ne tegyék tönkre az "ifjú szerelmesek", meg a kisbaba életét, de szavát vették, hogy többet kisujjal sem nyúl Váljához.

A pár azóta is sokat szerepel a sajtóban: Válja szép lánnyá cseperedett, Amina nevű kislánya aranyos. A Komszomolszkaja Pravda című bulvárlap egyhuzamban bírálta, hogy a párt a lapok és a televízió kedvező színben tüntetik fel, s most frontális támadást indított.

Megkereste a "Rómeó és Júlia" történetével szép bevételre szert tevő nagymama barátait, ismerőseit, a gyámhatóságot és az illetékes pszichológust, és kiderítette: Válja ugyan anyuka, de érzelmi-szellemi tekintetben természetesen 14 éves kislány, aki a helyzet foglya. Az ismerősök szerint a ma már 21 éves Habibot semmi más nem érdekli, mint hogy moszkvai letelepedési engedélyt kapjon. Nem szereti Válját, rendszeresen veri, követeli, hogy hagyja ott az iskolát, ahová a gyámhatóság könyörögte vissza a kislány-anyukát, és továbbra is rendszeresen él vele nemi életet. Emellett még odavitte fivérét is, aki meglopta az ismerősöket, s ezért börtönbe került.

A letelepedési engedély - no meg a sajtótól csordogáló bevételek - érdekében a nagymama bíztatására Váljával előadja a boldog ifjú párt, amint fotósok elé kerül, de máskor szó sincs nemhogy boldogságról, de még életről sem.

Az ügyben többek között Alekszandr Csujev volt parlamenti képviselő nyomást gyakorolt legalábbis a gyámhatóságra, s ezúttal blogjában a Komszomolszkaja Pravdát fenyegette meg perrel a valóság feltárásáért. Igaz, az olvasók felháborodása nyomán sietett ugyanott visszakozni.

A lap követeli a rendőrségtől és az ügyészségtől, hogy újra indítson eljárást Habib ellen, és Válját szabadítsa meg megrontójától és kínzójától.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását