2024. április 24. - György

Sztárkarácsony I. rész

A hazai közélet szereplőit sem kíméli a karácsonyi őrület. Keleti Andrea és Lampert Mónika ráérősen készül, míg Szabó Győzőnek a vásárlásra sincs ideje. Egyre inkább közeledik a gyertyagyújtás pillanat, amikor végre fellélegezhetünk. Ajándékok a fa alatt,
2007. december 22. szombat 15:27 - Malina Adrienn
Keleti Andrea, táncos, a Csillag születik egyik zsűritagja

Mindig azt mondják az újságírók, hogy munka mellett szegény anyuka mennyit dolgozik, de én igazából annyit dolgozok, amennyit látnak a tévében, úgyhogy szerencsére, elég sok szabadidőm van. Karácsonykor a legfontosabb, hogy egymásra figyeljünk. Nem csinálom a stresszes nagytakarítást, sütést, főzést, ami mindenképpen véget kell, hogy érjen. Van egy boldog, együtt töltött pár napunk, nem baj, ha nincs minden tökéletesen rendben. Ami biztos, hogy kimegyünk a szabadba, remélem lesz hó, és végre tudunk szánkózni. A fiamnak ez lenne az első szánkós, havas karácsonya, hiszen tavaly nem sok hóba volt része.

Dr. Lamperth Mónika, szociális és munkaügyi miniszter

Nagyon szerencsés vagyok, mert a 71 éves édesanyám végzi el a háziasszonyi munkákat. Süt, főz és mindent előkészít. Hagyományosan mindig édesanyámnál vagyunk karácsonykor, a férjemmel és két gyermekemmel. Édesapám már nem él, úgyhogy nekünk ez a szűk család. Nagyon szeretem a karácsonyi készülődést, mikor megpróbálom kitalálni, hogy ki, minek örülne igazán. Az ajándékok nagy része, már két hete becsomagolva várja a Szentestét. Általában hétvégén vagy este, amikor már a többiek alszanak, egy-két ajándékot, titokban becsomagoltam. Az a szép ebben az ünnepben, hogy ilyenkor tényleg csak egymással foglalkozik a család. Társasjátékozni, kártyázni szoktunk, amire máskor nem nagyon van idő.

Az ünnepi étkek sem hiányozhatnak. Hagyományosan bajai halászlét eszünk, de még előtte almát, hagymát, diót, mogyorót szoktunk egy kis mézzel enni, ez szerencsét hoz a következő évre. Ezzel kezdődik mindig a Szenteste, és csak utána jön a halászlé, rántott hal és a mákos guba. A december 25-e nálunk dupla ünnep, mert akkor született a fiunk, úgyhogy születésnapot is ünnepelünk. Akkor általában kakast, vagy tyúkot eszünk, és elmaradhatatlan a születésnapi torta is.

Kovács Antal, olimpiai bajnok cselgáncsozó

Én nagyon hamar elkezdtem a karácsonyi hangolódást. Van egy 15 hónapos kislányom, úgyhogy egészen különleges lesz az idei karácsony. A lakást én magam díszítettem fel, az ajándékok is már megvannak. Igazi meghitt ünnep lesz, legalábbis ebben bízok.

Szabó Győző, színész

A karácsony most leginkább munkával telik. December 22-én és 26-án is a Diótörő és Egérkirály musicalben játszok. Az ajándékok megvásárlására még nem jutott időm.

Kolonics György, olimpiai bajnok kenus

Zajlanak az előkészületek. Az ember magánélete is ugyanolyan mederben folyik, mintha nem sportolna. Kicsit nehezebb összeegyeztetni az ajándékvásárlást, de én már megvettem mindent, úgyhogy jöhet a december 24-e.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását