2024. május 2. - Zsigmond

Lecsukták a pedofil tanárokat

Pedofilokat ítéltek 10, 9, illetve 15 évi börtönbüntetésre Krasznojarszkban, de az ügyben ijesztő, hogy közülük ketten tanárok, s hogy tevékenységükre talán soha nem derül fény, ha a városban nem történik egy gyilkosságsorozat.
2007. december 22. szombat 14:09 - Hírextra

2005-ben találták meg öt fiú megégett holttestét egy kútban, s az egész város felbolydult. A rendőrök a szokásosnál jóval alaposabban dolgoztak, s ezért hallgattak ki részletesebben két külvárosi gyereket, aki azt állította, hogy filmfelvételen volt.

A két gyerek kihallgatásán derült ki, hogy milyen felvételen voltak, s az is, hogy a felnőttek a szegényebb negyedekben szedték össze áldozataikat, pénzt ígérve a filmfelvételért a lakásukra vitték őket, majd ott megerőszakolták őket, mindezt fényképekre és videóra rögzítették, s a felvételekkel vélhetően virágzó kereskedelmet folytattak.

A férfiak közül kettő tanár: az egyik történelmet, a másik zenét tanít, a harmadik vállalkozó.
Mindez éveken át folyt, s legalább 126 9-14 éves gyereket rontottak meg. Az áldozatok száma vélhetően jóval magasabb, de csak ennyit tudtak azonosítani a rendőrök a fotók és videók alapján. Mindössze két szülő fordult a rendőrséghez.

Ugyancsak ijesztő, hogy Eduard Jerosenko történelemtanár nagynénje mindenkit figyelmeztetett, s amikor nem adtak hitelt a szavának, teleragasztotta az iskola környékét felhívásokkal, hogy a szülők vigyázzanak a gyerekeikre, mert Jerosenko pedofil. Mint kiderült, az idős hölgy ezt onnan tudta, hogy olvasta a Jerosenko által feleségének küldött szakító levelet, amelyben vallott sajátos vonzalmairól. Ám a tanár rágalmazásért perbe fogta a nagynénit, aki bocsánatot kért, mert nem tudta volna megfizetni a borsos bírságot.

Jerosenkónak van egy kamasz fia, társának, Gennagyij Carev énektanárnak két gyereke van, feleségétől elvált, a harmadik tettes, Igor Akulcsik nőtlen.
Jerosenkót 10, Carevet 9 és Akulcsikot 15 év börtönre ítélték.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását