2024. május 3. - Tímea, Irma

Bilincsben a Diósgyőriek elnöke

Őrizetbe vették és letartóztatták a DVTK elnökét, akit 10 milliárdos csalással gyanúsítanak - tudta meg a HavariaPress. A Diósgyőri Vasgyárak Testgyakorló Körének, azaz a DVTK-nak az elnökét egy 10 milliárd forintos csalássorozattal gyanúsítja a rendőrség
2008. február 27. szerda 14:40 - Hírextra
A miskolci sportklub elnöke a gyanú szerint három társával egy építőipari gépeket bérbe adó céget alapított, majd valódi megrendelések híján, fiktív bérleti szerződéseket gyártott. Az ügyben vizsgálódó Nemzeti Nyomozó Iroda adatai szerint legkevesebb 1000 fiktív szerződés köthető a "vállalkozáshoz". A fiktív bérleti szerződésekkel a sportklub elnöke takarékszövetkezeteket keresett meg, felajánlva a szerződésekből keletkezett kintlévőségeik megvásárlását.

A rendőrség adatai szerint 51 takarékszövetkezetet szedtek rá a csalók, összességében 10 milliárdos kárt okozva azoknak. A DVTK elnöke a Leo Security biztonságtechnikai (őrző-védő) céget is jegyzi, mely cég a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) egyik hivatalos rendezvénybiztosítója, valamint több, első osztályú futballklubbal is szerződésben áll. Ennek a biztonsági cégnek a fegyvertartási engedélyeit a csalássorozatban megkezdett nyomozás során a rendőrség azonnal visszavonta.

A nyomozás során a Nemzeti Nyomozó iroda vizsgálja a csalássorozatra létrehozott építőipari munkagépeket bérbeadó cég egyik tulajdonosának, illetve annak lányának vagyonszerzését is: a csalással gyanúsított vállalkozó a lánya nevére, 22 különböző cégre szerzett gyanús körülmények között - feltehetően a csalásokból származó pénzből - tulajdonrészt. A csalássorozattal gyanúsított DVTK-elnököt a rendőrség letartóztatta, a bíróság pedig elrendelte előzetes letartóztatását. Szakértők szerint az elnök letartóztatásával a DVTK finanszírozása komoly veszélybe kerülhet, valamint az MLSZ rendezvényeit is biztosító cég megszűnését eredményezheti.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását