2024. április 26. - Ervin

Tehetségbörze

Az újév elején, január 4-6. között első ízben tartanak tehetségbörzét és szakmai konferenciát a dzsesszről a budapesti Művészetek Palotájában. A műfaj meghatározó személyiségei vesznek részt a Jazz Showcase-en, a világ minden tájáról - mondta pénteken az
2007. december 21. péntek 17:48 - Hírextra
A 2008-ban első alkalommal megrendezendő Jazz Showcase célja, hogy a hazai tehetségeket nemzetközi szaktekintélyeknek mutassa be, akik így megtudhatják, milyen nagyszerű muzsikusok adják a magyar dszessz utánpótlását - fogalmazott H. Magyar Kornél.

Itt lesz többek között Washingtonból Larry Appelbaum újságíró, a Jazz Times munkatársa, az Istambul Jazz Festival képviseletében Francesco Martinelli olasz szakújságíró, Huub Van Riel, a Bimhuis, az amszterdami dzsessz és az improvizatív zenék házának munkatársa.

Moszkvából az orosz Dmitrij Ukhov rádiós műsorszerkesztő jelezte érkezését. John Cumming producer, a London Jazz Festival munkatársa és Tore Flesjo, a Norsk Jazzforum képviselője, valamint Martti Lappalainen, az Espoo-i Nemzetközi Jazz Fesztivál igazgatója is várható az eseményre.

Stuart Nicholson brit újságíró a The Observer, és a The Observer Music Monthly, valamint több dzsesszmonográfia és elméleti könyv szerzője is részt vesz az eseményen. A BBC Rádió és Televízió illetve ITV szerkesztőjeként Nicholson portréfilmet forgatott Ella Fitzgeraldról, és életrajzi könyvet írt Duke Ellingtonról.

A szervezők reményei szerint ezek a szakemberek később továbbtanuláshoz, lemezfelvételi lehetőséghez, koncertturnékhoz is segíthetik a magyar fiatalokat. A Művészetek Palotája rendezvényén ugyanakkor a magyar dzsesszkedvelők és a szélesebb szakma képviselői ízelítőt kaphatnak a műfaj legfrissebb magyarországi áramlataiból, és kötetlen szakmai beszélgetésen vehetnek részt rangos európai szakírókkal és fesztiválszervezőkkel közösen.

A Tehetségbörze délutáni koncertjei, a célnak megfelelően, az új nemzedéket mutatják be, fellép például Korb Attila, a Váczi Dániel Trió, a Dés András Trió, a Special Providence, az Oláh Szabolcs Quartet, a Harcsa Veronika Quartet, a Pecek Lakatos Trió.

Az esti koncerteken pedig a már világhírű formációk zenéjét élvezheti a közönség, pénteken a Dresch Mihály Quartet, szombaton a Babos Project Special, vasárnap pedig a Szakcsi Trió és Bolla Gábor játszik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását