2024. április 25. - Márk

Republic a színpadon

Kilenc évvel az utolsó Budapest Sportcsarnokbeli koncert után a fővárosi Papp László Soprtaréna színpadán lép fel a Republic együttes jövő pénteken, ahol bemutatja Fényes utakon című nagylemezét - tájékoztatták az MTI-t a szervezők.
2007. december 21. péntek 18:08 - Hírextra
Az 1989-1990 fordulóján alakult magyar folkbeat-rock együttes 1990-től 20 stúdióalbumot készített, ebből mindegyik aranylemez, 9 platinalemez és egy gyémántlemez lett. Szakmai elismeréseik közül kiemelkedik a Magyar Rádió Emerton-díja, az Artisjus Huszka Jenő-díja, ezenkívül 2 alkalommal kapták meg az Aranyzsiráf-díjat és Az év rocklemeze kitüntetést - tudtatta a hangversenyt szervező Concert and Media iroda.

A Republic az ifjúkorra jellemző lázadást, provokatív hangvételt ötvözi az érettebb életkor önmeghatározási igényéből fakadó, lírai és mélyebb, társadalomkritikai gondolatokat közvetítő dalszövegekkel. Az együttes progresszivitását megőrizte anélkül, hogy a különböző divattrendeket kiszolgálta volna.

Az együttes tagjai művészeti értelemben egyenrangúak, valamennyien szerzőként is alkotótársak. Művészi üzenetük mélyebb tartalma azonban elsősorban nem a leginkább közismert műveik által jut el közönségéhez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását