2024. május 16. - Mózes, Botond

Két éves a WAMP

Második születésnapját ünnepli vasárnap a WAMP (Wasárnapi Művészpiac). A rendezvény születésnapi zsúrján "designnal és valódi finomságokkal terített asztalokkal" várják az érdeklődőket a megszokott helyen, a budapesti Erzsébet téren - tájékoztatta az MTI-
2008. július 18. péntek 08:58 - Hírextra
A WAMP sajtókapcsolatokért felelős munkatársa elmondta, hogy a rendezvény születésnapjára összeállított ünnepi asztal tulajdonképpen egy kis, kültéri kiállítás. "Különböző magasságú asztalokra Lublóy Zoltán, Tímár Dorka és Lantos Judit keramikusok, Nagypál Dorottya, Grünfelder Judit és Renata Jakowleff üvegtervezők, valamint Rátkai Zsuzsa lakástextil-tervező helyezik el munkáikat. Ezeket az alkotásokat korábban még nem lehetett látni a vásáron törékenységük, nagy méretük vagy magas áruk miatt" - árulta el.

Mint Mester Borbála hozzátette, természetesen a "terített asztalon" kiállító művészek munkáiból is vásárolhat majd a közönség, de a WAMP megszokott művészpiaca is működik majd, a gyerekeket pedig 11 és 17 óra között kreatív játszósarok várja.

A Terülj-terülj asztalkám szlogen jegyében a szervezők a Sugarshop cukrászdát is meghívták: az édesszájúak a cég általában formabontó külsejű, néha iparművészeti alkotásnak is beillő süteményeit is megkóstolhatják majd.

A WAMP 2006 júliusában azzal a céllal jött létre, hogy segítsen az alkotók és a közönség egymásra találásában, erősítse a tömegtermékekkel szembeni alternatívákat, és fórumot teremtsen a magyar designerek bemutatkozására. A havonta megrendezett művészpiacon ötvösök, grafikusok, textilesek, keramikusok, üvegesek, játékkészítők és cukrászok mellett rendszerint több neves galéria és nemzetközileg elismert hazai designer is jelen van.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását