2024. április 19. - Emma

Kolumbiai bánya

Hatalmas aranylelőhelyet - vélhetően a világon a legnagyobbat - találtak Kolumbia középnyugati részében - jelentette be pénteken Hernan Martinez bánya- és energiaügyi miniszter. A lelőhelyre Tolima megyében egy külföldi bányavállalat bukkant rá, amelynek
2007. december 21. péntek 18:41 - Hírextra
"Rendkívül jelentős lelőhelyről van szó a cég elnöke szerint" - közölte a miniszter, aki elmondta, hogy a cég, amelynek részvényeit a londoni és a New York-i tőzsdén is jegyzik, februárban fog közleményt kiadni.

A cég képviselői szerint a lelőhely a tíz legjelentősebb közé tartozik a világon - mondta Martinez, hozzátéve, hogy a bánya nem erdős részen, hanem egy út közelében található.

A lelőhely kiaknázásához 2 milliárd dolláros beruházásra lenne szükség és mintegy 1200 munkahely létrejöttét eredményezné. Üzembe helyezésével Kolumbia megkettőzhetné aranytermelését, amely tavaly 15,6 millió grammot tett ki és 281 millió dolláros bevételt jelentett az Andokban lévő országnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását