2024. április 30. - Katalin, Kitti

Beléptek az MDF-be

Belépett az MDF-be Keveházi Gábor balettművész és Dézsi Mihály egykori rendőr - jelentette be Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján, ahol be is mutatta az új párttagokat. Két olyan emberrel erősödik az MDF, két olya
2007. december 21. péntek 10:53 - Hírextra

Hozzátette: Keveházi Gábor az Operaház balettigazgatója, számos hazai és nemzetközi díj birtokosa, Európában és a világon is egyedülálló pályát befutó művész. Mint mondta, nagyon nagy jelentősége van annak, hogy egy olyan világban, ahol az emberi értékek háttérbe szorulnak, egy művészember vállalja a nyílt politikai szereplést azért, mert szolgálni akar.

A színpadi műfajok közül talán a tánc az egyetlen, ahol nem lehet hazudni, mellébeszélni, mert az maga a valóság, amit az ember ott lát. Ha a politikában is hasonló elvek alapján leszünk képesek működni, akkor az nagyon sokat jelent az ország szempontjából - tette hozzá.

A frakcióvezető hozzátette: Keveházi Gáor mellett Dézsi Mihály, egykori rendőrségi szóvivő is belépett a pártba.

Mivel az MDF a rend pártja, és Magyarországnak elsősorban rendre van szüksége, Dézsi Mihály lesz az, aki segít nekünk abban, hogy az MDF készülő közbiztonsági programja a legjobb, leghitelesebb legyen - jelentette ki.

Keveházi Gábor a sajtótájékoztatón elmondta: nem cseréli fel a színpadot a politikával, de szeretne tenni a művészekért. "Úgy érzem, hogy az utóbbi időben a művészet nagyon háttérbe szorult Magyarországon, és az MDF az a higgadt, nyugodt erő, ahol valóban lehet tenni a magyar művészet érdekében, a magyar művészetért" - jelentette ki.

Dézsi Mihály pedig azt mondta: most, hogy már két éve nyugdíjba vonult, "végre nyugodtan felvállalhatja az ember azokat a gondolatokat, értékeket, amelyeket magának érez; ezt én az MDF-ben találtam meg".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását