2024. május 4. - Mónika, Flórián

Albert Flórián Stadion

Pénteken délben átkeresztelték a korábbi Üllői úti stadiont, ami ezután az Aranylabdás labdarúgó, Albert Flórián nevét viseli. A névadó ünnepségen körülbelül 150 szimpatizáns vett részt, köztük a jelenlegi csapat tagjai és edzői, valamint a Ferencváros ve
2007. december 21. péntek 14:44 - Hírextra
Sipos Jenő, a klub elnökségi tagja, és a Vám- és Pénzügyőrség szóvivője avatóbeszédében köszöntötte a legendás labdarúgót. Kiemelte, hogy pénteken több fontos esemény is történt, megnyíltak a schengeni határok, és felavatták az Albert Stadiont. Hozzátette, hogy a Fradinál is időszerű volt, hogy a többi nagy magyar klubhoz hasonlóan - úgy mint az MTK, Honvéd, Újpest és a Vasas is - az FTC is saját legendájáról nevezze el a pályáját. A beszéd után László atya megáldotta az új nevet viselő stadiont.

Albert Flórián negyven évvel ezelőtt, eddigi egyetlen magyar labdarúgóként megkapta az aranylabdát. A 66 éves, egykori focista összesen 357-szer lépett pályára a zöld-fehér színekben és 383 gólt szerzett. A magyar válogatottban pedig 75 mérkőzésen 32 találatig jutott az egykori csatár. 1962-ben a chilei világbajnokságon négy találattal társbérletben gólkirály lett, 1965-ben tagja volt az UEFA kupa elődjének számító VVK győztes Fradi csapatnak, amely a fináléban, Torinóban, otthonában győzte le a Juventust.

Az 1966-os világbajnokságon a brazilok elleni máig emlékezetes győztes mérkőzésen a mezőny legjobbja volt. A stadion szektorai is új neveket kapnak majd. A 30 szektort a klub egy-egy legendájáról nevezik majd el.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását