2024. április 30. - Katalin, Kitti

Aggteleki emlékpad

A schengeni határnyitás alkalmából "Helló szomszéd!" emlékpadot adtak át a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Aggteleken pénteken. A fémből készült különleges padot ajándékba kapták, jelképezi azt, hogy a magyarországi Aggtelek és a szomszédos szlovákiai Kecső (
2007. december 21. péntek 16:20 - Hírextra
A schengeni határnyitás alkalmából rendezett ünnepségen kulturális műsorok szórakoztatták a résztvevőket, és nem maradhatott el a borsodi vendéglátás sem: forralt borral, töltött káposztával és pogácsával kínálták a határ menti települések képviselő-testületének tagjait a közös ünnepi ebéden.

Éles Miklós, Aggtelek polgármestere azt MTI-nek elmondta: a 630 lakosú borsodi településen sok család élt eddig kettészakítva, hiszen rokonok maradtak a határ túloldalán. "Errefelé gyakori a vegyes - magyar-szlovák - házasság is, így már az új rokonságnak sem okozhat gondot egy-egy látogatás" - fűzte hozzá.

Arról is beszámolt, hogy Kecső Szlovákiában a kassai kerület rozsnyói járásában található, itt van a Baradla-barlang folytatása.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását