2024. április 26. - Ervin

Demjén bulija

Demjén Ferenc a tizenharmadik koncertjét tartja december 30-án, a Papp László Budapest Sportarénában. Az idei, év végi koncert az énekes-szerző egyik kedvelt dala nyomán az Én csak fújom a dalt címet kapta.
2007. december 20. csütörtök 08:59 - Hírextra

"Az új BS-ben is a harmadik koncertnél tartunk, az év utolsó előtti napján ez már hagyományos, amit nagyon szeretünk, akárcsak a közönségünk" - mondta Demjén Ferenc az MTI-nek.

Hozzátette, hogy a múlt évben megjelent, Demjén 60 című nagylemez dalaiból játszanak majd, de többet, mint tavaly, olyanokat, amelyeket a közönség szeret.

"Több mint 400 dalból válogathatunk, van, amit még nem hallhatott mindenki, részben, mert nagyon fiatal, részben, mert eddig nem került be a koncertprogramunkba, noha a közönség is és a zenészek is szeretik ezeket" - közölte Demjén Ferenc, hangsúlyozva, hogy negyven év dalaiból állt össze a program.

Az énekes ezúttal sem hív vendégeket. Mint mondta, ez évek óta így van, így is nagyon tömör a műsor, kevés az idő, s igazán nem is nagyon hiányolja a közönség. Meglepetés ennek ellenére lesz - ígérte. Demjén Ferenc hosszú koncertre számít, de a program idejét pontosan még nem mérték le a próbákon.

Kilencen lesznek a színpadon: Menyhárt János gitározik, Kovács Barnabás basszusgitározik, Solti János dobol, Vas Attila és Závodi Gábor billentyűs hangszereken játszik, az ütőhangszeres Vincze Tamás, a vokalista Bársony Attila és Demeter György. Závodi és Menyhárt számos Demjén-dal szerzője az utóbbi években.

Demjén Ferenc több évtizedes zenészmúltján végigtekintve felidézte: az underground zenét játszó Dogs, Liversing, majd a kemény rockzenét játszó Sakk-Matt és a Tűzkerék Radics Bélával volt a "főiskolájuk". Ezekkel az együttesekkel egy-két évet játszott, azután a Bergendy zenekarban folytatta, amelynek saját dalai voltak, slágercentrikus volt a repertoárja. Megjegyezte ugyanakkor, hogy soha nem múlt el benne a kemény zene iránti vonzalom.

"Hét év után újabb váltás következett zenészpályámon, a V,Motorock, amelyben ismét a rockos oldalam jött elő, bár természetesen helyet kapott zenénkben a líra is. Nem Jimi Hendrixet játszottunk, hanem saját dalokat. Ez a korszak 12 évig tartott" - emlékezett vissza Demjén Ferenc.

Kitért arra: csaknem húsz éve, a nyolcvanas évek végén kezdte meg szólópályáját, ebbe mindkét "vonal" belefért. A zenész évente 50-70 koncertet ad.

Demjén Ferencnek csak a szólókorszakában több mint 20 albuma jelent meg, az első harminc évvel ezelőtt. Új lemezt is tervez, de erről még nem kívánt beszélni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását