2024. április 28. - Valéria

8 tonnás vár adománykonzervből

Csaknem 8 tonnát nyom az a közel 20 ezer konzerv, amelyből most várat építettek a szegedi egyetemisták. A konzerveket a Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzata (EHÖK) és a Rotaract Klub Szeged szervezésében egy hónapja gyűjtik a dévai mag
2007. december 20. csütörtök 21:55 - Hírextra
Az egyedülálló jótékonysági akció alapvető célja az árvaház 1500 gyermekének a támogatása, a várállítás ötlete csak akkor született, amikor az egyre több konzervet elkezdték praktikusan egymásra pakolni.A spontán várépítéssel sikerült egy új magyarországi rekordot felállítani, iylen nagy várat ugyanis még senki sem készített konzervekből - mondta a Független Hírügynökségnek Sebestyén István, a Magyarországi Rekordok regisztrátora.

A szervezők azonban alapvetően nem erre készültek. Ők egyszerű karácsonyi meglepetéstnek szánták az összegyűjtött élelmiszert. Gábor Tamás, az EHÖK rendezvényszervező és kulturális bizottságának vezetője elmondta, hogy már korábban felvették a dévai magyar árvaházzal a kapcsolatot, ők mondták, hogy alapanyag-konzervre lenne szüksége az árvaháznak. Durván egy hónap alatt gyűlt össze a konzervvár.

Fantasztikus nagy ajándék ez az élelmiszer adomány, hiszen Böjte atyának és munkatársainak jelenleg 1500 gyermek étkeztetéséről kell gondoskodni Erdélyben, ami hatalmas nagy feladat - mondta a Független Hírügynökségnek Polareczky József, Dévai Szent Ferenc Alapítvány önkéntes munkatársa.

A várat még a napokban kartondobozokba csomagolják az egyetemisták, egy szegedi vállalkozó pedig ingyen vállalta, hogy az élelmiszert még Karácsony előtt elviszi a dévai árváknak.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását