2024. május 7. - Gizella

Vatikán elítéli a filmet

Elítélte a Vatikán Az arany iránytű című amerikai filmet, keresztényellenesnek, istentelennek és ateistának minősítve az alkotást, beleértve Philip Pullman bestsellerszerző regényét is, amelyből készült.
2007. december 19. szerda 20:27 - Hírextra
A Vatikán saját lapjában, a l,Osservatore Romanóban hosszú vezércikk jelent meg szerdán a filmről. A katolikus egyház utoljára A Da Vinci-kód ellen indított olyan hadjáratot, mint most a Chris Weitz rendezte film ellen, amelyben Nicole Kidman, Daniel Craig és Dakota Blue Richards játssza a három főszerepet.

"Pullman világában a remény egyszerűen nem létezik, mivel nincsen megváltás, csupán személyes és individualista képesség a helyzet és az események uralására... Amikor az ember megpróbálja kiiktatni Istent a látóköréből, minden kicsivé, szomorúvá, rideggé és embertelenné válik" - olvasható a vezércikkben.

A vezércikk szerzője szerint ennél karácsonyellenesebb film aligha képzelhető el, s némiképp megnyugtató, hogy Az arany iránytű az első hétvégén csupán 26 millió dolláros bevételt hozott a várt 30-40 millió helyett.

Az arany iránytű (amely magyarul is megjelent az idén) Pullman Az Úr sötét anyagai című trilógiájának első része. E fantasyben az egyház és kormányzó szerve, a Magisterium kegyetlen kísérleteket folytat gyermekeken, hogy feltárja a bűn természetét, továbbá megpróbálja elpalástolni azokat a történéseket, amely aláásnák hatalmát és tekintélyét.

A filmváltozatban az egyházra tett utalások egyike sem szerepel, a rendező ugyanis nem akarta megsérteni a vallásos nézők érzékenységét. Ennek ellenére néhány katolikus csoport az Egyesült Államokban bojkottra buzdítja a híveket, mert attól fél, hogy film megtekintése után a nézők a regényt is elolvassák.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását