2024. május 4. - Mónika, Flórián

Egy tini kioktatta a kormányt

Egy 16 éves gimnazista feltörte az ausztrál szövetségi kormány 84 millió dolláros, azaz több mint 13 milliárd forintos internetes pornószűrőjét.
2007. augusztus 25. szombat 10:11 - Hírextra
A National Filtering Scheme szűrőrendszer két szinten, az interetszolgáltatóknál (kötelező jelleggel) és a felhasználóknál (ingyenesenen letölthető szoftverekkel) szűrné ki a pornót - és mellékesen a terrorizmussal és az online bűnözéssel kapcsolatos tartalmakat - a monitoron megjelenő oldalakról.

Tom Wood azt nyilatkozta a News Ltd-nek, hogy nagyjából 30 percre volt szüksége ahhoz, hogy áttörje a kedden működésbe helyezett szűrőt. Az egyik melbourne-i magániskola tanulója pár kattintással képes inaktiválni a filtert. Az eljárással még a filter ikonja sem törlődik a monitorról, így a szülők abban a hitben maradnak, hogy az továbbra is szűri a megjelenítendő tartalmakat.

Tom, aki korábban maga is áldozata volt zaklatásnak a cybertérben, attól tart, hogy lesz majd olyan, aki felteszi a filter feltörésének kódját a netre.

"Ez egy iszonyú pazarlás. Sokkal jobb szűrőt vehetett volna a kormány pár millió dollárért és nem kellett volna ennyit fizetni egy külföldi cégnek egy haszontalanért" mondta Tom Wood.

A szövetségi kormány kommunikációs minisztere, Helen Connan szerint számítani lehetett arra, hogy lesznek olyanok, akik ki tudják játszani a rendszert.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását