2024. május 2. - Zsigmond

Vastaps a Macskafogó 2 bemutatóján

Vastapssal köszöntötte kedden este a közönség a Macskafogó 2 - A sátán macskája című film alkotóit a budapesti Corvin moziban megrendezett díszbemutatón. Az egész estés családi rajzfilm országos mozipremierjét csütörtökön tartják.
2007. december 19. szerda 09:25 - Hírextra
A film rendezője a premier utáni stáb összejövetelen elmondta: egy hosszú munkafolyamat végén mindenki örülhet a film pozitív fogadtatásának. Ternovszky Béla hozzátette, úgy látszott, a nézők szerették a Macskafogó 2-t. Ezért érdemes volt dolgozni, hangsúlyozta a rendező.

Az 1986-ban készült Macskafogó második részén csaknem három évig több mint háromszázan dolgoztak. Az egész estés családi rajzfilm bemutatását nagy várakozás előzte meg, az úgynevezett nullkópia éppen ezért Bécsben készült, hogy ne fordulhasson elő, hogy még a mozi premier előtt elkészüljön a film kalózmásolata.

Kérdésünkre válaszolva, a rajzfilmet forgalmazó Budapest Film kommunikációs vezetője elmondta: az ötödik Harry Potter júliusi bemutatója óta nem fordult elő, hogy elővételben ennyi jegy kelt volna el, mint a Macskafogó 2-re. A Corvin moziban keddig már az összes jegy elfogyott a csütörtöki összes mozielőadásra, és a hét többi napjára is hasonló érdeklődés mutatkozik, közölte Répás Ágnes. Ez azért is jelzésértékű, mert a karácsony előtti időszakban általában gyér a mozi látogatottság, tette hozzá a kommunikációs vezető.

A Macskafogó 2-t a következő három hónapban 46 kópiával vetítik országosan. Kérdésünkre válaszolva a film producere elmondta: komoly érdeklődés mutatkozik a film külföldi forgalmazása iránt is. Több nagy európai és tengerentúli forgalmazóval is tárgyalnak. Az pedig a családoknak jó hír, hogy a filmet korhatár nélkül vetítik, így a család apraja-nagyja is beülhet a moziba.

A Macskafogó 2 ott folytatódik, ahol az első film véget ért. 1986-ban a Macskafogó nevű gépkutya segítségével az egerek megszelídítettek minden macskát. 2007-ben kiderül, hogy mégsem. A pafrikai dzsungel mélyén ugyanis maradt egy kisebb vadmacska populáció, akik még csak nem is hallottak a Macskafogóról, és azóta is békésen üldözik az egereket. Vadászat közben elkapnak egy Stanley nevű nagyszájú újságíró-egeret, akinek persze eljár a szája. A törzs varázslója, Mióka alvilági segítséget kér, majd a vadmacskák útnak indulnak, hogy felszabadítsák elnyomott testvéreiket. A civilizált világban ismét kitör a harc macskák és egerek között. A macskák testi fölényüket használják némi alvilági segítséggel, az egereknek viszont továbbra is ott a Macskafogó és persze Grabowski.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását