2024. április 25. - Márk

Számítanak a vezérkari főnökre

A Honvédelmi Minisztérium vezetői számítanak Havril András vezérkari főnök munkájára a jövőben is - közölte a szaktárca szerdán az MTI-vel, arra a sajtóhírre reagálva, amely szerint jövőre új vezérkari főnöke lehet a Magyar Honvédségnek.
2007. december 19. szerda 17:55 - Hírextra

Bocskai István szóvivő - Szekeres Imre honvédelmi minisztert idézve - elmondta: amint időszerű lesz, a tárca vezetői meg fogják tenni személyi javaslatukat erre a beosztásra.

A javaslattételt természetesen megelőzi majd egy konzultáció a köztársasági elnökkel - aki egyben a honvédség főparancsnoka is -, valamint egyeztetnek a miniszterelnökkel és a parlamenti pártok szakpolitikusaival is. Az ő véleményüket és javaslataikat is figyelembe véve alakítjuk ki az utódlásra vonatkozó álláspontunkat - ismertette a szóvivő a miniszter szavait.

"Mint a Magyar Honvédséget érintő bármilyen kérdésben, úgy ebben is fontosnak tartjuk a konszenzust, hiszen a honvédelem össznemzeti ügy" - tette hozzá.

A Magyar Nemzet című napilap szerdán megjelent írása szerint jövőre lejár Havril András megbízatása a Magyar Honvédség vezérkari főnöki tisztségében. Ezt a honvédelmi miniszter elvileg meghosszabbíthatná további öt évre, de a lap értesülései szerint Szekeres Imre váltásra készül a vezérkar élén.

A hadsereg jelenlegi katonai vezetője ugyanis jövő nyáron lesz 57 éves, amely a honvédségnél a nyugállományba vonulás időszaka. A minisztérium vezetői viszont a lap szerint hosszabb távon gondolkodnak, és nem akarnak nyugállományú főtisztet alkalmazni vezérkari főnökként.

A lap arról is ír, hogy Havril András vezérezredes nyugállományú főtisztként a szlovén nagyköveti tisztséget veheti át Czukor Józseftől, az Információs Hivatal egykori főigazgatójától. Havril utóda eddigi helyettese, Mikita János altábornagy vagy Tömböl László, a honvédség összhaderőnemi parancsnoka lehet a Magyar Nemzet szerint.

Az MTI-nek szerda délutánig nem sikerült elérnie Havril Andrást.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását