2024. május 4. - Mónika, Flórián

Kacsából ezüst nyíl

Egy Citroen 2CV-ből építette meg egy brit autórajongó a Mercedes-Benz 1930-as évekbeli W25-ös "ezüst nyílának" (Silberpfeile) másolatát. Max Hyde két évig dolgozott winchesteri kertjének sufnijában a kocsin. A 26 éves autószerelő 10 ezer fontot (több mint
2007. december 19. szerda 16:32 - Hírextra
Hyde először megszabadította tetejétől a piros "kacsát", de megtartotta a motort, a kerekeket, a függesztést, a váltót és a fényszórókat, majd acélcsövekből és alumíniumból megépítette a 3,6 méter hosszú "Ezüst Nyíl" karosszériáját.

Mint a férfi elmondta: a kocsi megért minden fáradtságot, szerinte ez a legjobb karácsonyi ajándék, amelyet magának adhatott. Hyde szerint "az autó fantasztikus és nagyon jó vezetni. Úgy néz ki, mint az Ezüst Nyíl, de olyan egyszerű kezelni, mint egy Citroent". A kreáció végsebessége 90 mérföld per óra (körülbelül 140 kilométer per óra). Az autó a Max Hyde Motors Mark II nevet kapta.

A W25-ös Silberpfeile kora egyik legjobb versenyautója volt, amely az első szezonban 4 nagydíjat is nyert. A több mint 300 kilométer per órás végsebességű, 320 lóerős, 8 hengeres autóból mindössze néhány darab maradt csak fenn napjainkig. A kocsi megjelenését Hitler személyesen is támogatta, mert német mintapéldának tartotta. A Citroen CV ezzel szemben tömegautó, amely 1948 és 1990 között volt a gazdaságos kisautó kategória egyik éllovasa, mindössze 100 kilométer per órás végsebességgel.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását