2024. május 5. - Györgyi

Bojkott Hollywoodban

A hetedik hete sztrájkoló hollywoodi forgatókönyvírók bojkottálják a 2008-as Golden Globe- és Oscar-díjkiosztót. Az írók nem dolgozhatnak a két gála producereinek.
2007. december 19. szerda 07:06 - Hírextra

A filmstúdiókkal bértárgyalásokat folytató írók képviseleti szervezete, az Amerikai Forgatókönyvírók Céhe (WGA) elutasította a Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szövetsége (HFPA), valamint a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS) azon kérését, hogy az írók függesszék fel a munkabeszüntetést az amerikai filmvilág két legrangosabb eseményének idejére. (A Golden Globe-díjakról a HFPA, míg az Oscar-szobrocskákról az AMPAS tagjai döntenek.)

Az írók sem a január 13-án megrendezendő Golden Globe-ünnepségre, sem a február 24-i Oscar-díjkiosztóra nem dolgozhatnak a két gála producereinek. A WGA válaszlevelében közölte: a sztrájk felfüggesztése nem segítené a szakszervezet küzdelmét a stúdiókkal megkötendő új szerződés ügyében.

A forgatókönyvírók sztrájkjához kapcsolódó hír, hogy az NBC televízió bejelentette: január 2-tól újraindítják Jay Leno és Conan O'Brien késő esti show-ját. A televízió - amely eddig ismétléseket volt kénytelen sugározni - új epizódokat ígér jövő évtől. Megfigyelők találgatják, milyen műsort vezet majd a két népszerű tévés sztár friss poénokat gyártó írócsapataik támogatása nélkül.

Conan O'Brien előre szabadkozott: továbbra is támogatja a forgatókönyvírók sztrájkját, és műsora valószínűleg nem lesz olyan jó, mint egyébként lenne, sőt időnként szörnyű pillanatok is előfordulhatnak majd. A két műsorvezető azt mondta, azért döntöttek a műsorok folytatása mellett, mert a gyártás további szüneteltetése újabb elbocsátásokkal járna.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását