2024. május 8. - Mihály

A kormányzati negyed kálváriája folytatódik

Az ellenzéki képviselők obstrukciója miatt szerdai rendkívüli ülésén nem tudott dönteni a Fővárosi Közgyűlés városfejlesztési bizottsága az úgynevezett kormányzati negyedet érintő szabályozási tervekről - közölte a testület szocialista alelnöke.
2007. december 19. szerda 13:57 - Hírextra

Horváth Gyula az MTI-nek elmondta, hogy a 13 fős testületnek öt kormánypárti és két ellenzéki tagja volt jelen az ülésen. Két kormánypárti pedig előzetesen jelezte távolmaradását.

Közölte, hogy a Nyugati pályaudvar térségét érintő előterjesztésről a vitát lefolytatták, a szavazásban azonban nem vettek részt az egyébként a teremben tartózkodó ellenzékiek. Így határozatképtelenség miatt nem tudtak döntést hozni - tette hozzá. A politikus megjegyezte, hogy a közgyűlés csütörtökön ettől függetlenül még dönthet ez ügyben.

Ughy Attila (Fidesz) elnök elmondta, hogy az ülés elején jelezték, hogy hiányosnak, felelősségteljes döntéshozatalra alkalmatlannak tartják a városvezetés előterjesztését. Nem tartalmazta az anyag az úgynevezett településrendezési szerződést sem. Ez azt rögzítené, hogy az állam és a Pólus Holding milyen beruházást vállal a területen. Egyebek közt rendezetlen a Ferdinánd híd sorsa. A tervezők ezt elbontanák, s helyére alagutat javasolnak, aminek a költségét valakinek fedeznie kell - jegyezte meg.

A politikus hozzátette, hogy a határozatképességet nem az ellenzéknek, hanem a kormánypártoknak kellene biztosítani.

A bizottság néhány hete már foglalkozott a kormányzati negyed szabályozási terveivel. Akkor egy-egy kormánypárti elutasító, illetve tartózkodó szavazat miatt elutasították a javaslatot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását