2024. április 26. - Ervin

Tarifaemelés helyett dugódíjat javasolnak a civilek

Elkerülhető lenne a BKV tarifáinak emelése - legalábbis a Levegő Munkacsoport szerint. A civilek úgy látják, hogy a bevételt úgy is lehet növelni, hogy nem emelik a jegyek és bérletek árát, és nincs feltétlenül szükség a járatok ritkítására sem.
2007. december 18. kedd 17:29 - Hírextra

A főpolgármester által egyszer már javasolt dugódíjból, illetve a parkolási díjakból befolyt pénzt a tömegközlekedésre kellene fordítani, ez a módszer a világ számos városában bevált már - közölte Lukács András, a Munkacsoport elnöke.

A BKV díjak emelése a civilek szerint az autóforgalom növekedéséhez, ez pedig több dugóhoz és még több asztmás illetve tüdőrákos megbetegedéshez vezet. A Fővárosi Önkormányzatnak aligha hozza meg a várt többletbevételeket, a fővárosiaknak viszont sok milliárd forintos kárt okoz majd - állapítja meg a Levegő Munkacsoport abban a levélben, amelyet már Hagyó Miklós főpolgármester-helyettesnek és a Fővárosi Közgyűlés Városüzemeltetési Bizottságának juttatott el. A bizottság ugyanis szerdán tárgyalja a főpolgármester-helyettes előterjesztését a jegyek és bérletek árának 13 százalékos emeléséről.

A Levegő Munkacsoport szerint más forrásokból - például a dugódíj bevezetésével, illetve a parkolási díjból - kell előteremteni a pénzt, A rendkívül költségesen megvalósítható londoni vagy stockholmi rendszer helyett a Munkacsoport egy olyan megoldást dolgozott ki, amely kis költséggel néhány hónapon belül bevezethető - tájékoztatott Lukács András.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását