2024. április 30. - Katalin, Kitti

A reformátusok üdvözlik az AB döntését

Az Alkotmánybíróság hétfői határozata arról gondoskodik, hogy megszűnjön az egyházi közoktatási intézményeket sújtó diszkriminatív állapot - mondta Csoma Áron, a Magyarországi Református Egyház (MRE) szóvivője kedden az MTI megkeresésére.
2008. július 1. kedd 18:14 - Hírextra
Az elmúlt egy évben több kormányzati intézkedés történt, ami hátrányosan megkülönböztette az önkormányzati fenntartású iskolákhoz képest az egyháziakat. Ilyen volt az elmúlt egy évben például az, amikor az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) a korai fejlesztő, felkészítő programjaiktól megvonta a kiegészítő támogatást - közölte.

Ugyanide sorolta az Állami Számvevőszék vizsgálatát, amely megállapította, hogy 2005-ben és 2006-ban az összes egyházi iskola kiegészítő normatíva kifizetését tekintve 2,7 milliárd forint tartozást halmozott fel az állam - fogalmazott Csoma Áron.

Az Alkotmánybíróság mostani döntése egyenlőséget tesz az egyházi és az önkormányzati iskolák finanszírozása között az állami normatív támogatásokban, amivel megszüntette a diszkriminatív állapotot. Az eddigi, egyházakra nézve hátrányos folyamatok az oktatásban lehetett tendencia, de lehetett a közoktatási törvényi rossz felfogása is az állam részéről - vélekedett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását