2024. május 16. - Mózes, Botond

Az SZDSZ felügyeli a reform végrehajtását

A nemzeti kockázatközösség megmaradásáról és a választás szabadságáról beszélt Kóka János, az SZDSZ elnöke és Horváth Ágnes egészségügyi miniszter az egészségbiztosítási törvény zárószavazása után tartott közös hétfői, parlamenti sajtótájékoztatójukon.
2007. december 18. kedd 06:58 - Hírextra

Kóka János azt hangsúlyozta, hogy a törvény elfogadásával megmarad a nemzeti kockázatközösség, de emellett az emberek megkapják a választás jogát is.

Horváth Ágnes jelentős napnak nevezte a hétfőit, mert véleménye szerint egy olyan változást tudnak elindítani az egészségügyben, "amely csak ad, nem vesz el semmit az emberektől."

Az egészségügyi miniszter hozzátette: bízik benne, hogy az elkövetkezendő hetekben valódi alkalmuk és lehetőségük lesz rá, hogy elmagyarázzák a rendszer működését, és a politikai viták helyét átveszik majd a magyarázó viták.

Kóka János újságírói kérdésre úgy nyilatkozott a törvényről, hogy olyan kompromisszum született, amely a liberálisok javaslatából indult ki. A pártelnök szerint ahhoz, hogy törvényt hozhassanak, meg kellett állapodniuk koalíciós partnerükkel. Megjegyezte, hogy nemcsak vállalható, de várhatóan a korábbinál sokkal jobb minőségű egészségügyi szolgáltatást hozó törvény született.

Arra a kérdésre, hogy több-biztosítós lesz-e a rendszer Kóka János azt felelte, hogy ez az a rendszer, amely több biztosítási pénztárral a betegek érdekeit szolgálja.

Eörsi Mátyás távollétét a pártelnök azzal indokolta, hogy az SZDSZ volt frakcióvezetője előre jelezte, Strasbourgban az Európa Tanács liberális frakciójának ülésén vesz részt hétfőn.

Kóka János cáfolta azt a sajtóinformációt, hogy szocialista kormánybiztos felügyeli majd az egészségügyi reform végrehajtását. Elmondása szerint azt a szabad demokrata egészségügyi tárca és szakemberek felügyelik majd. Annyit tett hozzá, hogy ahogy a reform elékészítésének szakaszában, úgy most is bevonják majd a társminisztériumokat, például a pénzügyi, az igazságügyi tárcát, de az irányítás továbbra is az Egészségügyi Minisztériumnál marad.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását