2024. április 24. - György

3 millió ember adatait vesztette el a kormány

Újabb 3 millió ember adatát vesztette el a brit kormány egyik ügynöksége, jelentette be Ruth Kelly közlekedésügyi államtitkár hétfőn. Az adatok az összes brit autósiskola vizsgára készülő tanulóinak nevét, címét és telefonszámát tartalmazza. Ezúttal azonb
2007. december 18. kedd 06:47 - Hírextra
A listát tartalmazó merevlemez az USA-an tűnt el még májusban. A cég, ahonnan ellopták a computert, a brit Közlekedési Szabványügyi Felügyelet (DSA) egyik alvállalkozója volt.

Múlt hónapban a brit adóhatóság (HMRC) veszítette el 25 millió brit összes bizalmas adatát 2 CD-n, beleértve a születési és banki adatokat is, amiért Gordon Brown miniszterelnök kénytelen volt elnézést kérni. Az ügy Nagy-Britannia lakosságának csaknem felét érintette.

A kormány szerint egyelőre nincs jele annak, hogy a lemezek illetéktelen kezekbe kerültek volna. A hatóságok 20 ezer fontot ajánlottak fel a nyomravezetőknek, becslések szerint 25 millió ember adatai a fekete piacon 1,5 milliárd fontot érnek.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását