2024. április 26. - Ervin

Teleki a Gárda feloszlatását kéri a Jézuskától

Teleki László szerint mintegy karácsonyi ajándék lehetne, ha a bíróság feloszlatná a Magyar Gárdát. A szocialista képviselő erről hétfőn az interpellációk sorában beszélt az Országgyűlésben és később sajtótájékoztatón is.
2007. december 17. hétfő 17:14 - Hírextra
Az MSZP képviselője azt kérdezte az igazságügyi és rendészeti minisztertől, mit tud tenni a tárca a Magyar Gárdához hasonló szervezetek létrehozásának tilalmára.

Teleki László esztelennek, gyűlöletkeltőnek és megosztónak nevezte a Magyar Gárda megnyilvánulásait. Felszólalásában azt is kérdezte a nagyobbik kormánypárti frakció képviselője, miért nem történtek jogi lépések "a báránybőrbe bújtatott fasiszta eszmék" visszaszorítására.
Takács Albert válaszában ismertette, hogy a Fővárosi Főügyészség a Magyar Gárda Tatárszentgyörgyön tartott demonstrációja miatt indítványozta a szervezet feloszlatását a bíróságnál. Az igazságügyi és rendészeti tárca vezetője kiemelte: a megfélemlítő és kirekesztő demonstrációk összeegyeztethetetlenek a jogállamisággal.

A miniszter felhívta a figyelmet arra, hogy a jogalkotó mellett a rendőrségnek, az ügyészségnek és a bíróságnak van lehetősége fellépni az ilyen szervezetek tevékenysége ellen. Hozzáfűzte azt is, indokolt lenne bizonyos jogszabályok, így a gyülekezési törvény módosítása.

Takács Albert válaszát Teleki László elfogadta. Bernáth Ildikó (Fidesz) interpellációjában arról beszélt, hogy a kormány bünteti a kis- és középvállalkozásokat, pedig ezek a vállalkozási formák tudnák megőrizni a munkahelyeket, illetve munkalehetőségeket biztosítanak.

Válaszában Csizmár Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára elmondta: több, mint 12.500 kis- és középvállalkozás kapott európai uniós forrásból támogatást, továbbá a tárca is támogatja e vállalkozások munkahelyteremtő beruházásait.

Az államtitkár válaszát a fideszes képviselő nem, de az Országgyűlés elfogadta.

A kereszténydemokrata Soltész Miklós egy miskolci kórházhoz kinevezett csődbiztos munkájával kapcsolatban interpellált. Mint mondta, a csődbiztos intézkedéseivel megfélemlítette az intézmény dolgozóit.

Erre válaszolva Kincses Gyula, az egészségügyi tárca államtitkára kiemelte: a csődbiztost nem a minisztérium nevezte ki, hanem az önkormányzat, mivel az az intézmény fenntartója. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a csődbiztosnak "volt megfelelő szakmai előélete". Hozzátette még, hogy Miskolcon nem szűnt meg kórház.

Soltész Miklós nem fogadta el a választ, de a képviselők többsége megszavazta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását