2024. június 17. - Laura, Alida

Fidesz: kínos, hiteltelen a kormányfő magyarázkodása

A Fidesz szerint Bajnai Gordon miniszterelnök "kínos, hiteltelen magyarázkodása" aligha nyugtatta meg a befektetőket.
2009. november 23. hétfő 17:55 - HírExtra
Cser-Palkovics András, az ellenzéki párt helyettes szóvivője ezt azután közölte az MTI-vel, hogy a kormányfő hétfőn találkozott azzal a kilenc Magyarországra akkreditált nagykövettel, akik a magyarországi befektetői klímát bíráló levelet tettek közzé a múlt héten.
Bajnai Gordon szerint a kilenc nagykövet hétfői megbeszélésükön világossá tette, hogy nyílt levelükben nem a kormányt kritizálták, hanem azokat a kormánytól független testületeket, szervezeteket, pártokat, önkormányzatokat, amelyek véleményük szerint külföldi befektetetők ellen irányuló lépéseket tettek.

Cser-Palkovics András közleményében azt írta: a külföldi befektetők pontosan tudják, hogy a helyzet javulása csak egy olyan új kormánytól várható, amely "szakít a Gyurcsány-Bajnai-korszak örökségével, leküzdi a korrupciót és a bürokráciát, és munkahelyteremtéssel, adócsökkentéssel elindítja Magyarországot a növekedés útján".

Az Amerikai Egyesült Államok, Belgium, Franciaország, Hollandia, Japán, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia és Svájc nagykövetségének múlt szerdai közös nyilatkozata arra hívta fel a figyelmet, hogy a Magyarországra irányuló külföldi közvetlen befektetések túlnyomó része az általuk képviselt országokból származik, és befektetőik aggodalmát különösen a közszolgáltatások, a műsorszolgáltatás és az országos közlekedési infrastruktúra egyes területein megmutatkozó "nem transzparens", nem átlátható "megnyilvánulások" váltották ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását