2023. október 4. - Ferenc

Meghalt a 116 éves férfi

Bár rekorderként hivatalosan soha nem ismerték el, feltehetően a világ legidősebb embere halt meg 116 éves korában a napokban Ukrajnában. Az ukrán hatóságok közlése szerint a nyugat-ukrajnai Lemberg megyében elhunyt Hrihorij Nesztor, aki születési anyakön
2007. december 17. hétfő 15:06 - Hírextra
 A Guiness Rekordok Könyve azonban a születési dátumot igazoló megfelelő bizonyíték hiányában nem ismerte el az ukrán rekordot.

Nesztor röviddel a halála előtt még jó egészségnek örvendett, és csak romló látására panaszkodott. A nagy szoknyavadász hírében álló férfi hosszú életének titka saját bevallása szerint az volt, hogy soha nem nősült meg és "nem tette ki magát a családi élettel járó idegrendszeri megterhelésnek".
Hivatalosan a legidősebb férfi a világon a japán Tanabe Tomocsi, aki nyáron ünnepelte 112. születésnapját. A világ legidősebb emberének hiteles rekordját a Guiness Rekordok Könyve szerint a 114 éves amerikai Edna Parker asszony tartja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását