2024. május 3. - Tímea, Irma

A Fidesz nemet mond

A Fidesz és a KDNP fenntartja, hogy nemmel szavaz az egészségbiztosításról szóló törvényjavaslatra, az ellenzéki frakciószövetség a hétfői végszavazáson emellett nemet mond a költségvetési törvényre és a regisztrált élettársi kapcsolatról szóló javaslatra
2007. december 17. hétfő 15:10 - Hírextra
Navracsics Tibor a Fidesz-KDNP frakciószövetségi ülése után hangsúlyozta: a megszorító csomag részeként kezelik az egészségbiztosítás átalakításáról szóló törvényt és a záróvitában is elmondják, hogy a Magyarország jelenlegi helyzetében rendkívül kockázatos vállalkozás az egészségügy privatizációja, mert kettészakíthatja a társadalmat.

Mint mondta, jelenleg Magyarországon hárommillió ember él a szegénységi küszöb alatt, egymillió embert pedig ez a veszély fenyeget, emellett a társadalom 75 százalékának nincs megtakarítása, egyik napról a másikra él.

Ebben a helyzetben ez a rendszer a szegényeket még szegényebbé teszi, és azt a veszélyt vetíti előre, hogy csak a gazdagok számára lesz megfizethető az ellátás, a szegények pedig egészségügyi ellátás nélkül maradnak - tette hozzá Navracsics Tibor.

A fideszes politikus szerint még mindig nem világos, mi van az ellátási alapcsomagban, ráadásul a törvény több mint száz "biankó meghatalmazást" ad a kormánynak, hogy rendeletekben szabályozzon bizonyos kérdéseket. Navracsics Tibor emlékezetett arra, hogy a Fidesz név szerinti szavazást kért, amelyen a frakciószövetség tagjai nemet mondanak majd.

Arra a kérdésre, hogy ha elfogadják a törvényt, a Fidesz választja-e más formáját a tiltakozásnak, Navracsics Tibor azt mondta, erről nem volt szó a frakciószövetségi ülésen.
Az ombudsmanválasztás ügyében a frakcióvezető közölte: a házbizottságon még szó lesz a kétharmados szavazás esetleges elhalasztásáról, miután a múlt héten levélben jelezte házelnöknek és a köztársasági elnöknek, hogy a szocialisták miatt eredménytelen lehet a szavazás.

A képviselőknek Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos újraválasztásáról, valamint a jövő nemzedékek ombudsmani posztjára jelölt Nagy Boldizsár megválasztásáról kellene hétfőn dönteniük, azonban a szocialisták korábban bejelentették, hogy az adatvédelmi biztost nem támogatják, Nagy Boldizsár esetében pedig lelkiismereti szavazásra buzdítanak.

A fideszes frakcióvezető kérdésre válaszolva elmondta: nemmel szavaznak a 2008-as költségvetésről szóló törvényre, valamint a regisztrált élettársi kapcsolatról szóló javaslatra is, ez utóbbira azért, mert a kormányoldal egyetlen módosító indítványukat sem fogadta el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását