2024. május 3. - Tímea, Irma

Lelkiismeretük szerint szavazhatnak

Az MSZP frakciója hétfői ülésén nem tudott egységes álláspontot kialakítani Nagy Boldizsár és Péterfalvi Attila ombudsman-jelöltek támogatásáról, így a szocialista képviselők lelkiismeretük szerint szavazhatnak a titkos voksoláson.
2007. december 17. hétfő 13:04 - Hírextra
Mesterházy Attila elmondta, továbbra sem tartják jó gyakorlatnak, hogy a köztársasági elnök a frakciókkal való egyeztetés nélkül nevezi meg az ombudsman-jelölteket, mint tette azt Nagy Boldizsár és Péterfalvi Attila esetében is. Az MSZP frakcióvezetője egyébként 50-50 százalék esélyt lát mindkét jelölt kétharmados többséget igénylő megválasztására.

A nagyobbik kormánypárt nem kezdeményezi az ombudsmanok megválasztásának elhalasztását februárra, azonban ha a Fidesz kezdeményezésére a házbizottság hétfőn mégis a halasztás mellett dönt, akkor nem gördítenek akadályt a februári voksolás elé sem - mondta Mesterházy Attila.

Az egészségbiztosítási reform törvény-javaslatával kapcsolatban Mesterházy megjegyezte: egyetlen MSZP képviselő sem kért "kiszavazást" a frakciódöntés alól, így a múlt keddi frakciódöntés maradt érvényben, miszerint a képviselők egységesen támogatják a javaslatot.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását